Overzicht scheidsrechters

Reflex kent een koppeling van zaaldienst en scheidsrechters. Dit houdt in dat competitieteams verantwoordelijk zijn voor het fluiten van elkaars wedstrijden. Daarnaast zijn verenigingsscheidsrechters beschikbaar, die de wedstrijden van teams leiden die op het hoogste niveau uitkomen dat door een (eigen) verenigingsscheidsrechter mag worden gefloten.

- Theo Londeman
- William Putman
- John Rutten

Namens Reflex fluiten de volgende scheidsrechters in de regio:

- Elbert Berendsen
- Luuk van den Borden
- Corjan Castelein
- Fabian van Hummel
- Hans van der Kolk
- Simon Meijers
- Jan Tebes

Beoordeling scheidsrechters

De vereniging besteedt veel tijd aan het opleiden van spelers, met als doel om op competitieniveau zo hoog mogelijk te spelen. Dit doel kan alleen worden nagestreefd als ook onze scheidsrechters zich blijven ontwikkelen. Het is daarom belangrijk dat de beoordelingsformulieren worden ingevuld.
Scheidsrechters worden op deze manier voorzien van feedback en kunnen op basis van goede beoordelingen promoveren.

Het invullen van een beoordelingsformulier bij regioscheidsrechters is door de Nevobo zelfs verplicht gesteld. Indien hieraan geen gevolg wordt gegeven, krijgt Reflex een boete opgelegd en kan het desbetreffende team eventueel degradatie opgelegd worden.


Door middel van onderstaande links kunnen aanvoerder en trainer/coach van Heren 1, Heren 2 en Dames 1 het beoordelingsformulier voor de scheidsrechters invullen. De beoordeling dient binnen één week na de speeldatum van de wedstrijd plaats te vinden.

- Invullen beoordelingsformulier

- Raadplegen beoordelingsformulier

- Handleiding beoordelingsformulier

De inlogcode is door de VSK verstrekt.


Voor de overige teams binnen de vereniging geldt dat zij onze eigen scheidsrechters, wanneer zij dat willen, dienen te beoordelen. Voor het digitale beoordelingsformulier klik hier.
Geef je er de voorkeur aan om de beoordeling op papier in te vullen, download dan hier het beoordelingsformulier.

 

Scheidsrechtersopleidingen

Sinds 2006 hebben verenigingen zelf de verantwoordelijkheid scheidsrechters op te leiden. Verenigingen met gecertificeerde PvB –beoordelaars (Proeve van Bekwaamheid) mogen zelf scheidsrechters opleiden. In deze opzet staat niet de opleiding van de aspirant-scheidsrechter centraal, maar de praktijk.
 
Een aspirant-scheidsrechter moet voldoen aan een aantal criteria en kan vervolgens de PvB afleggen. De PvB wordt afgenomen door een door de Nevobo erkende verenigings-PvB. Volleybalvereniging Reflex heeft drie gecertificeerde beoordelaars, te weten Erik Berkelder, Frank de Bruin en Jelle van der Zande.
 
 
Daarnaast is het mogelijk een online instaptoets te maken die je spelregelkennis toetst. Het positief afsluiten van deze laagdrempelige toets maakt de deelnemer bevoegd te fluiten op het niveau 3e klasse of lager.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u zich richten tot Corjan Castelein. Hij is te bereiken op telefoonnummer
06-50999982. Daarnaast is hij ook per mail te bereiken op het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

fluitfluitfluitfluitfluitfluitfluitfluitfluitfluit