Wedstrijdverslag Zaterdag 6 mei 2017, de wekker gaat en met frisse tegenzin zwaai ik de benen uit bed. Het is namelijk lang geleden dat ik op zaterdag om 07.15 mijn bed uit moest om te gaan volleyballen. Dat moet in mijn pupillen periode de laatste keer zijn geweest…

Vandaag is de dag, we gaan met Dames 2 strijden voor behoud van ons plekje in de 1e Klasse! We hebben afgesproken om, om 08.00 uur, bij Triominos te verzamelen voor vertrek. De reden? Om 10.00 wacht Tornado/ Harfsen DS2 op ons in Vriezenveen (of all places) voor de eerste wedstrijd van het PD toernooi.

Hup, een kopje koffie in de 2go mok en ik ben klaar voor de strijd. Bij de sporthal aangekomen staat de rest van het team klaar met frisse koppies en vol goede moed, wij gaan dit klusje even klaren!
Na een ritje van +/- 50 minuten, ja ja, de dames weten het gaspedaal goed te vinden ;-) kwamen we aan in Vriezenveen. Mooi nog even tijd voor een kopje koffie/ thee en een boterhammetje voor het echte werk moest beginnen. De tactiek werd nog even doorgesproken. Wat de tactiek was? Vol gas gaan, twee wedstrijden winnen en met gierende banden naar huis want de zon zou gaan schijnen!!!

En zo deden we het, om 10.00 uur klonk het fluitsignaal voor aanvang van onze eerste wedstrijd tegen Tornado/ Harfsen. We bewezen maar weer eens dat Dames 2 eigenlijk staat voor Diesel 2! Na langdurig voor te staan in de eerste set lieten we de tegenstander helemaal terug komen en uiteindelijk zelfs de set winnen. Shit, 1-0 achter, maar we hadden er nog 2 te gaan als we nu gewoon begonnen met winnen. De tweede set startte wat moeizaam maar we wisten de voorsprong te pakken. Een dusdanige voorsprong dat we de set binnen sleepten. Hoppa, dat was 1-1. Nú kwam het er op aan, de tegenstander was wel taai, maar we wisten ze steeds beter onder druk te zetten! Verder in de derde set kreeg de coach van de tegenstander geel en daarna zelfs rood. Waarom? Laten we het erop houden dat de scheidsrechter niet in was voor een grapje! Tornado/ Harfsen was gezien, we hadden de eerste wedstrijd in the pocket!

Op naar een snackje tussendoor, toen we de hal uitkwamen scheen het zonnetje al. Des te meer motivatie om de volgende wedstrijd, die van 12.00 tegen Rivo DS1, te winnen zodat we allemaal lekker van de zon konden genieten. Bij verlies zouden we namelijk nog een andere poule in moeten. Om 11.30 zaten we netjes op de tribune om onze tegenstander te analyseren. Die speelde inmiddels hun eerste wedstrijd tegen Tornado/Harfsen. Een pittig potje waarin zij de overhand hadden. Maar wij waren niet zo onder de indruk, aangezien Tornado/ Harfsen toch wel echt hun koppies lieten hangen & Rivo eigenlijk amper hard aanviel. Á fin, wij begonnen vast met inspelen en warmdraaien om weer goed van start te kunnen.

Iets na 12.00 was het dan zo ver, het fluitsignaal klonk en wij gingen aan de bak om die tweede wedstrijd ook binnen te slepen. En gelukkig hadden we het goed gezien, Rivo DS1 bood niet heel erg veel weerstand. Het was zeker geen walkover maar door netjes te spelen hebben we redelijk gemakkelijk de eerste set binnen gesleept. De tweede set was eigenlijk niet veel anders, wij maakten leuke combinaties over midden, speelden degelijk en lieten ons niet van de wijs brengen bij een paar punten tegen. Eigenlijk precies zoals het hoort. Dit werd beloond, ook de tweede set sleepten we binnen. Dit betekende dat we ons plekje in de 1e Klasse hadden veiliggesteld! Én we konden de zon in! Reden voor een dansje en wat vreugdekreten, óók bij onze supporter, Dhr. Papa van Hummel & Broer van Hummel ;-). Thanks mannen dat jullie erbij waren die dag!

Toch volgde er toch nog even een domper, de toernooiorganisatie had namelijk bedacht dat het leuk was alle nummers 1 nog even om de eer te laten strijden. Oh, nee… Daar ging onze middag in de zon. Óf toch niet? Het bleek mogelijk je af te melden voor deze wedstrijden dus onze huis-scheidsrechter van die dag, Fabian van Hummel, had ons alvast afgemeld; TOP IDEE! Na een drankje in de kantine sloten wij het seizoen 2016 – 2017 met een heel goed gevoel af. Dames 2 van Reflex, inmiddels Dames 1 zo snel kan het gaan, blijft in de 1e Klasse!

Ik ben trots op ons team, op naar mooie resultaten in 2017 – 2018!

Nicole Wiggers, names Dames 2 Reflex!