Samen sporten is bijna altijd leuk. Helaas komen pesten, ongewenst gedrag en seksuele intimidatie binnen de sport voor. Seksuele intimidatie kan bestaan uit ongewenst lichamelijk contact, maar ook opmerkingen en gebaren kunnen als vervelend of bedreigend worden ervaren.

Hoe onschuldig een opmerking soms ook kan lijken, voor jou of een ander kan het ernstige gevolgen hebben. Seksuele intimidatie kan plaatsvinden bij jonge sporters die slachtoffer worden van volwassen begeleiders. Maar het kan ook gebeuren tussen sporters of begeleiders onderling. Dit geldt ook voor pesten of ander ongewenst gedrag. Het zijn onderwerpen die niet altijd makkelijk bespreekbaar zijn.

Wanneer je als lid, bestuurslid, coach, ouder, trainer of supporter een melding wilt doen van een geval van seksuele intimidatie, ongewenst gedrag of pesten, kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon (VCP). De vertrouwenscontactpersoon biedt een luisterend oor en geeft raad. De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Altijd in goed overleg met jou.

Voor Reflex zijn de volgende vertrouwenscontactpersonen (VCP) aangesteld:
Ina Weijers
Annette Kersten
Zij zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ina