Wedstrijdverslag Na het verlies tegen Xanthos afgelopen zaterdag moesten we weer vol aan de bak tegen SSS HS4 in Barneveld, weer op een donderdagavond om 21.00 uur. Omdat de wedstrijd voor ons begon aan een vijfde set moesten wij onze warming-up beginnen op een ander veld. Toen de wedstrijd voor ons afgelopen was, konden we eindelijk beginnen!


En we begonnen goed! Er was veel servicedruk vanaf onze kant en SSS werd onder druk gezet. SSS begon zelf veel fouten te maken, en wij maakten hier graag gebruik van. De sfeer zat er goed in: er werd bij ons veel gezongen en gejuicht! We speelden sterk als een team, en de eerste set werd gewonnen met 19-25!

De tweede set begonnen ging het een stuk minder goed. We vielen als team uit elkaar en lieten onszelf overrompelen door de tegenstander. We probeerden er met z’n allen uit te komen, maar dit lukte niet. Wissels hielpen ook niet, deze set werd verloren met 25-18.

De derde set gingen we er weer vol voor, en het ging meteen een stuk beter dan in de tweede set! Het plezier kwam weer terug, op de bank en in het veld. Dit hielp enorm, want we begonnen zelf een stuk minder fouten te maken. Het lukte ons om de tegenstander het moeilijk te maken. Door zelf als team onze taken uit te voeren werd deze set gewonnen: 17-25.

De laatste, maar belangrijke set kon beginnen. Wij hielden de sfeer van de derde set vast en bleven zelf goed spelen. Het lukte SSS niet om zich te herpakken en de winst kwam steeds dichterbij. Aan het einde van de set zakte de concentratie bij ons een beetje weg, maar na een time-out van Oscar werd de set binnengehaald. De vierde set werd opnieuw gewonnen met 17-25, en betekende een 3-1 winst voor ons!

Deze wedstrijd was een goede generale repetitie voor de bekerwedstrijd aanstaande donderdag tegen WVC Volley HS1 in Wierden. Zo te horen reist er veel publiek mee naar Wierden om ons aan te moedigen, wat helemaal fantastisch is! Met z’n allen maken gaan we donderdag voluit.
Tot dan!

Wouter Lemstra